miercuri, 10 decembrie 2014

Clasificare folii de protectie pentru ecran

Dupa cum puteti constata, in telefonie, la fel ca in orice domeniu, tehnologia evolueaza atat de repede incat ne este greu sa o urmarim si sa ramanem la zi cu tot ceea ce apare nou pe piata. Concurenta la nivelul producatorilor de astfel de aparate este atat de acerba, ca ne uimesc pe zi ce trece cu produsele lor inovative si din ce in ce mai utile. Aminti-va doar ca acum 10 - 15 ani, aveam telefoane cu ecran alb-negru, de pe care puteam sa apelam si sa trimitem mesaje, eventual aveam si cateva jocuri, dar nimic mai mult, iar in zilele noastre un smartphone este  in masura sa faca tot ceea ce poate sa faca un laptop.

Cu alte cuvinte, telefonul mobil a ajuns sa fie la fel de valoros ca un laptop impreuna cu unele accesorii gsm, exista si situatii in care valoreaza chiar mai mult, iar din aceasta cauza va trebui sa ii asiguram si protectia necesara, adica sa il dotam cu o husa si cu folie de protectie pentru ecran. Aceasta din urma este foarte eficienta pentru ca ii protejeaza ecranul de zgarieturi, de praf si dupa ce o veti da jos, telefonul va arata impecabil, la fel cum era cand l-ati cumparat.

Pana aici totul poate parea destul de simplu, dar, dupa cum spuneam, tehnologia evolueaza intr-un ritm alert si am ajuns ca in cazul foliilor de protectie sa avem nu mai putin de 7 tipuri, fiecare cu caracteristicile si beneficiile sale: folia de confidentialitate (cu ajutorul acesteia veti putea sa utilizati telefonul fara ca cei din jur sa poata vedea ce este afisat pe ecran. Acest lucru este posibil, deoarece ecranul telefonului poate fi vizibil doar daca se priveste direct spre el. Din oricare alt unghi va deveni inchis la culoare).

Folia anti-amprente (acest tip de folie este prevazuta cu un strat oleofobic, care va respinge uleiurile pielii si astfel va avea in permanenta un aspect curat), folia oglinda (aceasta este ca o oglinda pentru ca prezinta proprietati de reflexie, dar in acelasi timp va proteja si ecranul telefonului), folia anti-reflex (aceasta este idela pentru persoanele care folosesc telefonul foarte mult afara, unde lumina este puternica si impiedica vizibilitatea ecranului.

Acest tip de folie prezinta si un dezavantaj, in sensul ca ii sunt afectate atat rezolutia cat si claritatea imaginii), folia AR (aceasta prezinta aproximativ aceleasi proprietati ca si folia anti-reflex, cu deosebirea ca actioneaza impotriva tuturor surselor de lumina, atat interne cat si externe), folia ultra-clear (aceasta este folia standard, care are avantajul ca este mai subtire decat celelalte tipuri de folii) si folia anti-bacteriana (dupa cum ii spune si numele aceasta folie va impiedica in mod activ dezvoltarea bacteriilor si a mucegaiului si este ideala pentru persoanele care sunt foarte atente la igiena, in special cele care isi desfasoara activitatea in locuri publice).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu